ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Το σχολείο μας είναι το 6/θέσιο 1ο Δημοτικό Αιγίου και βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 23 στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας. Λειτουργεί και ως ολοήμερο. Στο blog αυτό μπορείτε

  • να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε
  • να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη
  • να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.)
  • να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

ΓΟΝΕΙΣ

ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ν' ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΟΥ

Δείτε τα 2 σχετικά τηλεοπτικά σποτάκια του Υπουργείου Παιδείαςhttps://www.youtube.com/watch?v=_iNRUZD_egE

https://www.youtube.com/watch?v=vYcm8tvA1kUΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014. ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤην Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου υποχρεούνται να παρακολουθήσουν επιμορφωτική ημερίδα που οργανώνουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι της 7ης και 8ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Ν. Αχαΐας με

ΘΕΜΑ: «Συγκρούσεις στο σχολείο: Αναγνώριση, δράσεις και αντιδράσεις: παρεμβάσεις σε επίπεδο πρόληψης και ένταξή τους στον Εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας/  Προγραμματισμό δράσεων της σχολικής μονάδας».

Την ημέρα συμμετοχής του σχολείου μας  στην ημερίδα δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και οι μαθητές ως εκ τούτου δεν θα προσέλθουν στο σχολείο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

• Μοιραστείτε με το παιδί χρόνο ελεύθερο, δικό σας. Χρόνος δανεικός από άλλες υποχρεώσεις αφήνει πικρή γεύση...
• Οι στιγμές που χαρίζουμε στα παιδιά μας είναι το καλύτερο δώρο που κάνουμε στον εαυτό μας.
• Ο χρόνος δε μετριέται σε ποσότητα αλλά σε ποιότητα. Χαρίστε χρόνο...Α’ ποιότητας!
• ....και αναβάλετε δια την αύριον ό,τι μπορεί ν’ αναβληθεί, προκειμένου να εξοικονομήσετε ...χρόνο για χαλάρωση, χάζεμα, περιπλανήσεις χωρίς συγκεκριμένο προορισμό.
• Ο χρόνος είναι χρήμα! Ξοδέψτε απλόχερα το χρήμα προκειμένου να κερδίσετε λίγο χρόνο.
• Οι ώρες που δεν κάνουμε τίποτα είναι ίσως οι πιο παραγωγικές.
• Οι ανέμελες στιγμές είναι πηγές γαλήνης και ψυχικής ισορροπίας.
• Μόνο σε ώρες ελευθερίας και χαλάρωσης ανοίγουν οι πόροι της ψυχής μας.
• Μάθετε στο παιδί να αξιοποιεί το χρόνο του για χαλάρωση, για περισυλλογή, για ονειροπόληση.
• Μάθετε στο παιδί να αντιστέκεται στο κυνήγι του χρόνου.
• Μάθετε στο παιδί την τέχνη να μην κυνηγά το χρόνο αλλά να τον οργανώνει.
• Οι ώρες χωρίς υποχρεώσεις και πρόγραμμα είναι μικρά νησιά ευτυχίας στα ταραγμένα νερά της καθημερινότητας.

Ξοδέψτε χρόνο για το παιδί σας. Μάθετέ το κι αυτό να ξοδεύει το χρόνο του για σας. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ


Δήμος  Αιγιαλείας
      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους  ότι ο Δήμος Αιγιαλείας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) έχουν θέσει σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αιγιαλείας. Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. προσφέρονται δωρεάν Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
                                                                                                                                     
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8  και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Κατά την επόμενη περίοδο, στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αιγιαλείας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

1. ΟΙΚΟΝΟΜΙA – EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
1.1 Καινοτομία - Επιχειρηματικότητα  - Διοίκηση Επιχειρήσεων, 1.2 Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, 1.3 Επιχειρηματικότητα και Τουριστική - Πολιτιστική Ανάπτυξη, 1.4 Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων, 1.5 Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση, 1.6 Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν, 1.7 Πράσινη Επιχειρηματικότητα, 1.8 Δημιουργώ τη Δική μου Επιχείρηση, 1.9 Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές, 1.10 Υπολογίζοντας τις Δαπάνες του Νοικοκυριού, 1.11 Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, 1.12 Επαγγελματική Ενεργοποίηση Ανέργων Γυναικών.

2. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ  - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
2.1 Περιβάλλον και Καθημερινή Ζωή, 2.2 Γεωργία και Φυσικοί Πόροι, 2.3 Συλλογικές Περιβαλλοντικές Δράσεις, 2.4 Οικολογικές Λύσεις για το Σπίτι, 2.5 Προστασία και Δικαιώματα Καταναλωτή, 2.6 Ασφάλεια – Ποιότητα Τροφίμων, 2.7 Αστικοί Λαχανόκηποι, 2.8 Πρακτικές Συμβουλές (υγιεινής) Διατροφής, 2.9 Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες, 2.10 Διαμόρφωση και Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων.

3. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
3.1 Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι), 3.2 Υπολογιστικά Φύλλα  - Παρουσιάσεις (ΙΙ), 3.3 Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα Θέματα (ΙΙΙ),  3.4 Διαδικτυακά Εργαλεία και Υπηρεσίες στην Καθημερινή Ζωή,  3.5 Ηλεκτρονικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (social media), 3.6 Δημιουργία Ιστοσελίδας, 3.7 Ηλεκτρονική Εφημερίδα, 3.8 Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία.

4. ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
4.1 Ελληνικό Αλφαβητικό Σύστημα, 4.2 Βελτιώνω την Ορθογραφία μου, 4.3 Σύνταξη Εγγράφου – Φορμών, 4.4 Αγγλικά για το Χώρο Εργασίας, 4.5 Αγγλικά για τον Τουρισμό, 4.6 Γαλλικά για τον Τουρισμό, 4.7 Γερμανικά για τον Τουρισμό, 4.8 Ιταλικά για τον Τουρισμό, 4.9 Ισπανικά  για τον Τουρισμό, 4.10 Ρωσικά για τον Τουρισμό, 4.11 Κινεζικά για τον Τουρισμό, 4.12 Τουρκικά  για τον Τουρισμό.

5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
5.1 Διαχείριση Εργασιακού Άγχους/ Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Προσωπικής Ζωής, 5.2 Αποτελεσματική Συνεργασία στον Εργασιακό Χώρο, 5.3 Αποτελεσματική Ηγεσία στην Εργασία, 5.4 Διαχείριση Χρόνου, 5.5 Διαχείριση Διαπροσωπικών Σχέσεων, 5.6 Επικοινωνία και Δυναμική της Ομάδας, 5.7 Εθελοντικές Δράσεις στην Τοπική Κοινωνία,  5.8 Αποτελεσματική Επικοινωνία με Φορείς και Υπηρεσίες, 5.9 Αντιμετώπιση της Κοινωνικής Κρίσης στην Καθημερινή Ζωή.

6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
6.1. Ιστορία της Τέχνης, 6.2 Εικαστικό Εργαστήρι, 6.3 Φωτογραφία, 6.4 Κινηματογράφος, 6.5 Εργαστήρι Δημιουργίας Βίντεο, 6.6 Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική  μου παράσταση), 6.7 Εργαστήρι Μουσικής, 6.8 Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής, 6.9 Αξιοποίηση της  Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 6.10 Τοπική Ιστορία.

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ
7.1 Μετανάστες – Υποστήριξη στην Καθημερινή Ζωή, 7.2 Τσιγγάνοι – Γλωσσικές Δεξιότητες Ι, 7.3 Γλωσσικές Δεξιότητες ΙΙ, 7.4 Τσιγγάνοι- Υποστήριξη στην Καθημερινή Ζωή, 7.5 Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην Καθημερινή Ζωή (Α1), 7.6 Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην Καθημερινή Ζωή (Α2), 7.7 Κρατούμενοι – Υποστήριξη Κρατουμένων, 7.8 Μουσουλμανική Μειονότητα – Γλωσσικές Δεξιότητες Ι, 7.9  Μουσουλμανική Μειονότητα – Γλωσσικές Δεξιότητες ΙΙ.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.  Τα τμήματα θα στεγαστούν στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου και στο Γυμνάσιο Ακράτας.


Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο:

Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Αιγιαλείας
Κτήριο Έδρας: Δ.Ε. Συμπολιτείας, Ροδοδάφνη (Ώρες Συνεργασίας με το Κοινό: Δευτέρα και Πέμπτη 8.30-11.30)
Ιστοσελίδα: http://kdvm-aigialeias.webnode.gr/
Τηλέφωνο: 2691360809
Υπεύθυνη Εκπαίδευσης: Στούμπου Αμαλία (τηλ.6984179899, ώρες επικοινωνίας: Τρίτη και Τετάρτη 10:00 – 13:00)
Υπεύθυνη Οργάνωσης: Λιάπη Νικολέττα (τηλ. 6976717427, ώρες επικοινωνίας: Τετάρτη και Παρασκευή 10:00 – 13:00 )

Για εγγραφές απευθυνθείτε επιπλέον στα:

·         Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου - Γραφείο Πρόνοιας ( Νικ. Πλαστήρα 19, Παλαιό Νοσοκομείο Αιγίου)
·         Δ.Ε. Ακράτας - Αιγείρας - Γραφείο Πρωτοκόλλου (στο συγκεκριμένο κτήριο θα εξυπηρετούνται μόνο κάτοικοι των περιοχών Ακράτας και Αιγείρας)

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης με την επισύναψη της σχετικής  αίτησης και αντιγράφου της αστυνομικής ταυτότητας ή αντιγράφου διαβατηρίου (σκαναρισμένου), στο email  kdvm@aigialeia.gov.gr .

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

                                                                                                                        


 
Ακολουθούν 2 ευχαριστήριες επιστολές του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας στον τοπικό Τύπο.

Αίγιο 7/2/2014
Αγαπητέ κ. Σταυρόπουλε,
 με την παρούσα θα ήθελα, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου , να σας εκφράσω  τις ευχαριστίες όλων μας για τις άοκνες προσπάθειές σας  προκειμένου να υλοποιηθεί ένα σημαντικό έργο για την υγεία της σχολικής μας κοινότητας.

Επειδή λοιπόν εκτιμούμε ότι η υπεύθυνη στάση σας ως αντιδήμαρχος Υγείας & Πρόνοιας  καθώς και  η σταθερά  θετική συμβολή σας στην υπερκέραση  εμποδίων  συνέβαλε καθοριστικά στην επίλυση του προβλήματος , που για χρόνια εκκρεμούσε απειλητικό για την υγεία των παιδιών μας, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την προσφορά σας αυτή.
Ελπίζουμε και στο μέλλον να συνεχίσετε ν’ αντιμετωπίζετε έτσι παρόμοια ευαίσθητα θέματα.

Η Πρόεδρος του  Συλλόγου
Σοφία Σιδηρά Παπαδοπούλου
Αίγιο 7/2/2014


Αγαπητέ κ.  Σπηλιόπουλε,                         ,
ως  πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού σχολείου Αιγίου , θα ήθελα να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μας για την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας , το οποίο διατυπώσαμε από κοινού με το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας με σχετική επιστολή από 7 /11/2013.
Η ικανοποίηση του αιτήματός μας συνέβαλε στην αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του σχολείου μας και θα διευκολύνει τους μαθητές μας στην εξοικείωση τους με τους Η/Υ και τους εκπαιδευτικούς μας στην  ενσωμάτωση της χρήσης των Η/Υ  στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Ως εκ τούτου ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας στη μία από τις πολλές ανάγκες του ιστορικού σχολείου της πόλης μας και ευελπιστούμε στη διατήρηση του ενδιαφέροντος σας  και στο μέλλον.

Η πρόεδρος του Συλλόγου  Γονέων

Σοφία Σιδηρά Παπαδοπούλου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και  ο δήμος ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ σας προσκαλούν στην ανοικτή ομιλία για το κοινό με θέμα:

«Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και την θεραπεία ασθενειών»

που θα πραγματοποιηθεί στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ (Πολύκεντρο Μυρτιάς παραλία Αιγίου), την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου  2014, στις 11:00

Η ημερίδα στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου της σωστής διατροφής στην προάσπιση της υγείας και την συμβολή της στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών (παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ, δυσλιπιδαιμία, αρτηριακή υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα).

Όσοι επιθυμούν θα μπορούν να συμμετάσχουν στο δωρεάν πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης που θα διεξάγεται σε χώρο του δήμου και θα έχει διάρκεια 6 μήνες . Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν διαιτολογική παρακολούθηση με πρόγραμμα διατροφής, τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς και μετρήσεις σύστασης σώματος.


Η ημερίδα διεξάγεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος : "Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού" και με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΣΠΑ 2007-2013)

 

Παρεμβατικά Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής για την αντιμετώπιση των Εκφυλιστικών Παθήσεων
Θεσσαλονίκη, ………………. 2014
Το τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον δήμο……ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ………….. λαμβάνει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ημερίδα με θέμα:
«Ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας σε θέματα διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής των νοσούντων με εκφυλιστικές παθήσεις»
Η ημερίδα αποτελεί την αρχή ενός κύκλου εκπαίδευσης με σκοπό την ενημέρωση σας για τον προστατευτικό και θεραπευτικό ρόλο της διατροφής στην προάσπιση της υγείας των πασχόντων με εκφυλιστικές παθήσεις.  Θα δοθεί έμφαση στην διατροφική εκπαίδευση αλλά και στις μεθόδους αλλαγής της διατροφικής συμπεριφοράς. 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε χώρο του Δήμου: ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ (Πολύκεντρο Μυρτιάς παραλία Αιγίου) 02-02-2014 ΩΡΑ 11:00 – 14:00)
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πιστοποιητικό εκπαίδευσης του προγράμματος και θα συμπεριληφθούν σε κατάλογο επαγγελματιών υγείας του Δήμου ο οποίος θα διατίθεται τους δημότες μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος.  

Με τιμή,
Μαρία Χασαπίδου
Διευθύντρια Σχολής Τεχνολογίας και Διατροφής ΑΤΕΙΘ
Καθηγήτρια Διατροφής και Διατολογίας

Συμμαχία για την Υγεία – Διατροφή

Παρεμβατικά προγράμματα Διατροφικής Αγωγής για την

Αντιμετώπιση των Εκφυλιστικών Παθήσεων

Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, ΑΤΕΙΘ.


ΔΗΜΟΣ : ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

«Ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας σε θέματα διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής των νοσούντων με εκφυλιστικές παθήσεις»

11:00 – 11:30
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΥ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας
11:30 - 12:00
Διατροφική θεραπευτική αγωγή στον σακχαρώδη διαβήτη
Γκίνης Αλέξανδρος
Ενδοκρινολόγος
12:00 - 12:30
 Η σημασία της διατροφής στην αντιμετώπιση των δισλιπιδαιμιών
Ζησιμόπουλος Κωνσταντίνος
Παθολόγος
12:30 - 13:00
ΔΙΑΛΛΕΙΜΜΑ  - ΚΑΦΕΣ
13:00 - 13:30
Η σημασία της διατροφής στην  υπέρτασης και στα καρδιαγγειακά νοσήματα
Σταθόπουλος Χρήστος
Καρδιολόγος
13:30 - 14:00
ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Παρεμβατικά προγράμματα διατροφικής αγωγής για την αντιμετώπιση των εκφυλιστικών παθήσεων
Χριστοπούλου Σπυριδούλα
Διατροφολόγος
Συντονιστές:
Σ. Χριστοπούλου – Κ.Ζησιμόπουλος
14:00 - 14:30
 ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου