ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Στο blog αυτό μπορείτε να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε, να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη, να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.) να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

10/12/19

Η Ανακύκλωση γίνεται τέχνη!

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η Ανακύκλωση γίνεται τέχνη". Στηριγμένο αποκλειστικά στη βιωματικότητα, το πρόγραμμα είχε ως στόχο να βοηθηθούν τα παιδιά να υιοθετήσουν στάσεις και αξίες θετικές ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και να κατανοήσουν την αλληλεπίδραση ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον. 
 Το πρόγραμμα αποτέλεσε μία μορφή εκπαιδευτικής/παιδαγωγικής παρέμβασης που συνοδεύτηκε από διαδραστικά παιχνίδια (μουσικοκινητικά, θεατρικά) με γνώμονα πάντα ότι τα παιδιά αφομοιώνουν εύκολα τη γνώση που γεννά η βιωματική μάθηση και έτσι δραστηριοποιούνται μέσα από τη μορφή του παιχνιδιού. 
Το πρόγραμμα επιμελήθηκε η κ. Μίνη Ράδου, μουσειοπαιδαγωγός, η οποία τα τελευταία είκοσι χρόνια συνεργάζεται με σχολεία, μουσεία και ομάδες με τη δημιουργία και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.
Αρχικά, το πρόγραμμα ξεκίνησε με καταιγισμό ιδεών από τους μαθητές, πάνω στο ζήτημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος ενώ στη συνέχεια προσανατολίστηκε στην ανακύκλωση.


  Ακολούθησε η σκυταλοδρομία της ανακύκλωσης, ένα παιχνίδι με στόχο να διδάξει στους μαθητές να διαχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως φαίνεται στη διπλανή εικόνα.










Σειρά είχε η δραματοποίηση του ταξιδιού μιας πλαστικής σακούλας, της Πόλυ, που παρασύρεται από τον άνεμο και φτάνει, άθελά της, σε διάφορους προορισμούς. Κάθε παιδί της Δ΄ και Ε΄τάξης ανέλαβε έναν ρόλο, γεγονός που ενθουσίασε τους μικρούς πρωταγωνιστές:


Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το εικαστικό εργαστήρι, στο οποίο ομάδες μαθητών κατασκεύασαν το δικό τους έργο τέχνης, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη ανακυκλώσιμα υλικά. Τα αποτελέσματα εξέπληξαν θετικά τους πάντες! Δείτε τις εικόνες που ακολουθούν:

Χελώνα από χαρτί και καπάκια αναψυκτικών

Κορνίζα-κολάζ με τη φωτογραφία των μαθητών της Δ΄τάξης

Καραβάκι από πλαστικό μπουκάλι






















































Το πρόγραμμα χορηγείται από την ΚΡΙΝΟΣ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου