ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Στο blog αυτό μπορείτε να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε, να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη, να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.) να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

15/9/14

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ


Τα (δωρεάν) προγράμματα συμβουλευτικής γονέων ξεκινούν άμεσα και τα ενδιαφερόμενα σχολεία πρέπει να συγκεντρώσουν τις αιτήσεις των γονέων, εκπαιδευτικών μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών
όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής:
1. Σύγχρονη οικογένεια, διάρκειας 50 ωρών
2. Σύνδεση σχολείου-οικογένειας, διάρκειας 50 ωρών
3. Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, διάρκειας 25 ωρών
4. Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα, διάρκειας 25 ωρών
5. Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, διάρκειας 25 ωρών


Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.

 Ο απαραίτητος αριθμός των αιτήσεων για να συμπληρωθεί τμήμα είναι 16 -18 γονείς. Χώροι διεξαγωγής των προγραμμάτων είναι τα συνεργαζόμενα σχολεία, που λειτουργούν και ως φορείς διακίνησης των αιτήσεων.  
Όταν συγκεντρωθούν από το σχολείο 16 αιτήσεις, προγραμματίζεται με την υπεύθυνη η πρώτη συνάντηση ώστε να αποφασιστεί η μέρα, η ώρα και η θεματολογία του προγράμματος που θα συμμετέχουν.


Υπεύθυνη Σχολής Γονέων Ν. Αχαΐας    Κ.  Χριστίνα Καούρη

Όποιος γονέας ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο παραπάνω πρόγραμμα παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τη διεύθυνση του σχολείου (26910 27922)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου