ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Στο blog αυτό μπορείτε να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε, να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη, να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.) να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

29/11/14

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αίγιο:“Το αγόρι και ο κόσμος” στη μεγάλη οθόνη του Απόλλωνα Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου


Με την πολυβραβευμένη ταινία “Το αγόρι και ο κόσμος” που θα προβληθεί ταυτόχρονα σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και για Νέους (29/11 έως 6/12/2014), πραγματοποιείται την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί το επίσημο άνοιγμα των προβολών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και στο οποίο συμμετέχει για τρίτη χρονιά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.). Στο Αίγιο, η ταινία θα προβληθεί την προκαθορισμένη μέρα και ώρα στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα” και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

“Το αγόρι και ο κόσμος” (O Menino e o Mundo) είναι μια συναρπαστική ταινία κινουμένων σχεδίων χωρίς λόγια, σε σκηνοθεσία του Ale Abreu, βραζιλιάνικης παραγωγής έτους 2013, που έχει διαγράψει μια ξέφρενη πορεία σε πολλά μεγάλα φεστιβάλ, όπου έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων και διακρίσεων και έχει δεχτεί την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός Αγοριού, που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το Αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Η ταινία, συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική. Δεν έχει διαλόγους «για να μη λερωθεί αυτό το διαμάντι με περιττά πράγματα», όπως έγραψε ο κριτικός της γαλλικής «L’ Express».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου