ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Στο blog αυτό μπορείτε να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε, να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη, να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.) να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

15/1/15

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Την Τετάρτη 14/1/2015 πραγματοποιήθηκε  στο χώρο του σχολείου μας η προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο".






Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Μπίρμπας Θεόδωρος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αχαΐας -Ηλείας. Ο κ. Μπίρμπας  ανέπτυξε την αξία της αγωγής στην συμπεριφορά των παιδιών όχι μόνο στη ρεαλιστική πραγματικότητα μα και στο φανταστικό κόσμο του Διαδικτύου. Με σαφήνεια παρουσίασε τις δυνατότητες αλλά και τους κινδύνους από τη χρήση του Διαδικτύου, εστιάζοντας στον τρόπο που γονείς κι εκπαιδευτικοί μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά στη σωστή διαχείριση  του internet.
Εμπλουτίζοντας την ομιλία του με σχετικά video κατέδειξε τις συνέπειες από την άκριτη έκθεση των παιδιών στη σφαίρα του διαδικτύου. Συμπερασματικά πρότεινε στους γονείς να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους, με εγρήγορση και νηφαλιότητα, ν
α ενημερώνονται και ν' απευθύνονται στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να προστατέψουν όχι μόνο τα δικά τους παιδιά αλλά κάθε παιδί, που μπορεί εν δυνάμει να γίνει δέκτης αρνητικών συμπεριφορών.




Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο  Σχολικός Σύμβουλος της 8ης Εκπ. Περιφέρειας Αχαΐας κ. Γιαννόπουλος Κων/νος, ,o Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αιγιαλείας κ. Μπούλης Αντώνιος, Διευθυντές & Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας, τα   μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας κυρίες Σκανδάμη Αθηνά &  Σπυροπούλου  Ζουμπουλιά, καθώς και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων &Κηδεμόνων του σχολείου μας

Η ανταπόκριση των γονέων   στην εκδήλωση αυτή  ήταν ιδιαίτερα θερμή,  καθώς με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στη συζήτηση που ακολούθησε , φάνηκε το ενδιαφέρον τους και η  διάθεσή τους να ενημερωθούν για ένα τόσο σημαντικό θέμα στη ζωή των παιδιών τους.




Κλείνοντας αξίζει ν' αναφερθεί η ευγενική προσφορά χειροποίητων εδεσμάτων από το  Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων "προς τέρψιν" των συμμετεχόντων,  γεγονός που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την αγαστή συνεργασία δασκάλων και γονέων του σχολειού μας για το καλό των παιδιών μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου