ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Το σχολείο μας είναι το 6/θέσιο 1ο Δημοτικό Αιγίου και βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 23 στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας. Λειτουργεί και ως ολοήμερο. Στο blog αυτό μπορείτε

  • να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε
  • να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη
  • να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.)
  • να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

18/2/15

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


http://www.sep.org.gr/sites/default/files/imagecache/Rounded_corners_header/page_images/sid.jpgΣτο σχολείο μας ξεκίνησε ο 12ος εορτασμός για την  ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ στις  10/2/2015. Οι μαθητές των
4 τμημάτων των  Ε΄και Στ΄ ταξέων είχαν την ευκαιρία να δουν ενδιαφέροντα σύντομα video, με τα οποία τους δινόταν η αφορμή να συζητήσουν με τις δασκάλες τους τι ακριβώσ συμβαίνει στο χώρο του διαδικτύου και πώς θα πρέπει υπεύθυνα και συνετά να πλοηγούνται σ' αυτόν.

Κλείνοντας την πρώτη μέρα του εορτασμού ξεκίνησαν να γράφουν τους δικούς τους κανόνες της ασφαλούς πλοήγησης στο interneτ, που τους ανάρτησαν στη δική τους ασπίδα προστασίας.

Αλλά και τις επόμενες ημέρες συνέχισαν με στοχευμένα παιχνίδια και δραστηριότητες  που τους έδωσαν το έναυσμα να συζητούν για το πώς μπορούν ν' αντιμετωπίσουν ως χρήστες του διαδικτύου συγκεκριμένες ενοχλητικές περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου