ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Το σχολείο μας είναι το 6/θέσιο 1ο Δημοτικό Αιγίου και βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 23 στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας. Λειτουργεί και ως ολοήμερο. Στο blog αυτό μπορείτε

  • να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε
  • να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη
  • να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.)
  • να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

10/5/15

ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Λίγο πριν οι μαθητές της Στ΄τάξης ( τμήμα 1&2) αποχαιρετήσουν το Δημοτικό σχολείο πραγματοποίησαν μία ακόμη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου.


Απ' αυτή την εκδρομή όλοι ευχαριστήθηκαν:


 Α) οι μαθητές και οι μαθήτριες,  γιατί είχαν ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά περιοχές που τους απασχόλησαν στο μάθημα της Ιστορίας, να δουν από κοντά τις αλυκές και τα βουνά από αλάτι ( γνώσεις σχετικές με την ύλη του μαθήματος των Φυσικών Επιστημών) αλλά ταυτόχρονα να παίξουν, να διασκεδάσουν, να ταξιδέψουν με ferry boat και να δουν την εντυπωσιακή γέφυρα "Χαρίλαος Τρικούπης" ή πιο γνωστή ως ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου.


Β) Οι δασκάλες και ο Διευθυντής που συνόδευαν τα παιδιά, γιατί είδαν τους μαθητές τους να αξιοποιούν την ευκαιρία που τους έδωσαν να μάθουν έξω από τα στενά όρια του σχολείου. Επίσης η  άψογη συμπεριφορά των μαθητών και μαθητριών του σχολείου διευκόλυνε το έργο τους και τους έκανε να νιώσουν ικανοποίηση καθώς προκάλεσε εγκωμιαστικά σχόλια από όσους ήρθαν σε σπαφή με τα παιδιά (π.χ. ξεναγό, καταστηματάρχες).


Μετά από έναν τέτοιο θετικό απολογισμό για όλους,  δεν είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί κι άλλη εκπαιδευτική επίσκεψη.


Δείτε το σχετικό βίντεο: https://drive.google.com/file/d/0B51FMYV9icuDM0lWQ2pIbkthRmM/view?usp=sharingΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου