ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Στο blog αυτό μπορείτε να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε, να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη, να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.) να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

27/12/15

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 Οι μαθητες των Ε΄& Στ΄τάξεων του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση  με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο», που διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και ο δήμος Αιγιαλείας.
 Σε μια κατάμεστη αίθουσα από μαθητές  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον κινηματοθέατρο “ΑΠΟΛΛΩΝ” βρέθηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 ο Υποστράτηγος, Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης.
 
Ο κ. Σφακιανάκης στην εκδήλωση μίλησε για το ηλεκτρονικό έγκλημα, την παιδική πορνογραφία, το cyber bulling και τον εθισμό, την έκθεση στα social media, τις απάτες με δήθεν κερδισμένα τυχερά παιχνίδια,  που ζητούν τα στοιχεία και με αυτό τον τρόπο έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και όχι μόνο.

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν μεταξύ ελάχιστων σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην αξιόλογη και διαφωτιστική εκδήλωση, επιβεβαιώνοντας  τις έως τώρα γνώσεις τους σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο αλλά κι ενισχύοντας τους μηχανισμούς άμυνάς τους μπροστά στον κίνδυνο της άκριτης και ανεξέλεγκτης χρήσης του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου