ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Στο blog αυτό μπορείτε να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε, να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη, να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.) να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

27/2/16

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΚΑΚΙ

 
Μια  πολύ ωραία πρωτοβουλία ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Αιγίου και την υλοποίησε από το Φεβρουάριο του 2016. Συγκεκριμένα  λειτουργεί  τμήμα ΣΚΑΚΙ, όπου τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα κάθε Σάββατο στο χώρο του σχολείου μας ( ώρα 15.00 έως 16.00). Μαθήματα  παραδίδει ο Σχολικός Προπονητής Σκακιού και Εθνικός Προπονητής Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, κος Νικόλαος Νικολακόπουλος.

 Όλοι μπορούν να παίξουν σκάκι, αφού το παιχνίδι δεν απαιτεί ιδιαίτερη ηλικία ή σωματική διάπλαση. Η μόνη προϋπόθεση για να μάθει κάποιος σκάκι είναι να μπορεί να σκεφτεί. Εφόσον απαιτεί μόνο σκέψη, το σκάκι είναι μια γέφυρα που ενώνει ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας, φυλής, φύλου σε μια πνευματική δραστηριότητα που όλοι μπορούν να απολαύσουν.
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Βλαντίμιρ Κράμνικ είναι μεγάλος υποστηρικτής του σχολικού σκακιού. Σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε:Το σκάκι ταιριάζει τέλεια στο να γυμνάζει κανείς τη στρατηγική σκέψη. Ειδικά για τα παιδιά και τους εφήβους η τακτική εξάσκηση στο σκάκι μπορεί να οδηγήσει σε ορατή βελτίωση των αποτελεσμάτων στο σχολείο."
Άλλη μια δραστηριότητα του συλλόγου γονέων προς το συμφέρον των παιδιών μας καθώς το σκάκι,   ένα από τα αρχαιότερα παιχνίδια λογικής, παραμένει αποδεδειγμένα  ένας διασκεδαστικός τρόπος να ακονίσει  καθένας το μυαλό του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου