ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Στο blog αυτό μπορείτε να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε, να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη, να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.) να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

18/12/16

Διαφορετικότητα, η Δύναμή μας!


Την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016  οι μαθητές και μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης επισκέφθηκαν το  Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου με σκοπό να συμμετάσχουν ενεργά σε ένα πρόγραμμα που είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση τους στο θέμα της αποδοχής και της αναγνώρισης της αξίας της διαφορετικότητας.

Η δράση διοργανώθηκε  από τον Δήμο Αιγιαλείας και τη  ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με τη συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αχαΐας «Καλλίπολις» και της  εθελοντικής ομάδας πρόληψης «Διέξοδος» Αιγίου.

















 Επειδή η διαφορετικότητα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινής μας ζωής και οφείλουμε ως οικογένεια, σχολείο και ευρύτερη κοινωνία να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν σε ένα περιβάλλον που κυριαρχεί η ποικιλομορφία, με αίσθημα σεβασμού και κοινωνικής δικαιοσύνης.

















 Επειδή η αποδοχή είναι ένας από τους τρεις βασικότερους πυλώνες της αγάπης. Όταν δεν μας αποδέχονται στην ολότητά μας, όταν εμείς δεν αποδεχόμαστε τον άλλον όπως είναι τότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αγάπη.  


Επειδή τα άτομα που μαθαίνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα των άλλων έχουν περισσότερες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στον εργασιακό χώρο και σε άλλες πτυχές της ζωής και μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά με του άλλους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου