ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Στο blog αυτό μπορείτε να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε, να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη, να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.) να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

15/3/19

Η αφίσα για τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Το σχολείο μας είναι ένα από τα 193 σχολεία που εντάχθηκε στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών. Ο Σύλλογος Διδασκόντων ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Υπουργείου έδωσε την ονομασία bookαπόρτα στη βιβλιοθήκη μας και δημιούργησε  σχετική αφίσα. 


Σύμφωνα με το λεξικό της κοινής ελληνικής
μπουκαπόρτα:  μεγάλη πόρτα στα πλευρά του πλοίου, από την οποία συνήθως φορτώνουν τα εμπορεύματα, αυτοκίνητα κτλ.

Η επιλογή του ονόματος εμπεριέχει τη λέξη βιβλίο =  book. Η bookαπόρτα (=βιβλιοθήκη μας) είναι αναπόσπαστο μέρος του καραβιού μας (= 1ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου). Επιπλέον γίνεται γέφυρα που ενώνει τη θάλασσα με την ξηρά ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες του πλοίου να ταξιδέψουν σε νέους προορισμούς . Αυτός είναι κι ένας από τους πολλούς στόχους μιας σχολικής βιβλιοθήκης να βοηθήσει τους μαθητές να συνδεθούν με τον κόσμο των βιβλίων και να τους δώσει τη δυνατότητα να «ταξιδεύουν» σε «μέρη μακρινά».

Το σχέδιο της αφίσας μας επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός  ΠΕ 08 Φωτεινή Παυλόγλου.
Κατασκευάστηκε από την εκπαιδευτικό ΠΕ 70 Καρβέλη Γεωργία χρησιμοποιώντας ως υλικό ταπετσαρίες τοίχου με την τεχνική του κολάζ.

Βίρα τις άγκυρες !!! λοιπόν ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου