ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Το σχολείο μας είναι το 6/θέσιο 1ο Δημοτικό Αιγίου και βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 23 στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας. Λειτουργεί και ως ολοήμερο. Στο blog αυτό μπορείτε

  • να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε
  • να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη
  • να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.)
  • να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

8/3/14

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ BULLYING

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας (6 Μαρτίου) το σχολείο μας οργάνωσε εκδήλωσεις για ενημέρωση των μαθητών μας  κατά του bullying . Είχαν προηγηθεί συζητήσεις κατά τάξη για το νεοεμφανιζόμενο φαινόμενο. Επίσης οι δασκάλες των 2 τμημάτων της Στ΄τάξης και υπεύθυνες του παρατηρητηρίου ενδοσχολικής βίας , κ. Περλέγκα Κων/να  και Χρυσανθοπούλου Σοφία, έκαναν έρευνα με ερωτηματολόγια σε 100 περίπου μαθητές του σχολείου μας. Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν στις 6 Μαρτίου παρουσιάστηκαν τ'  αποτελέσματα της έρευνάς τους καθώς και βασικά χαρακτηριστικά και τρόπους αντιμετώπισης φαινομένων bullying.
Οι συζητήσεις για το θέμα αυτό καθώς και οι ενημερώσεις από ειδικούς  θα συνεχιστούνκαι στο υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να εφοδιαστούν οι μαθητές μας με χρήσιμες γνώσεισ και στάσεις συμπεριφοράς που να τους προστατεύσει σε πιθανέ μελλοντικές καταστάσεις.

 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου