ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Στο blog αυτό μπορείτε να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε, να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη, να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.) να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

8/2/15

Ονειρευτήκαμε με ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ


Με πολλή χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση από το Ε.Κ.Α.ΜΕ./Α.μ.Ε.Α. της πόλης μας να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση που ετοίμασαν με το έργο "Τα μαγικά μαξιλάρια " του Ευγένιου Τριβιζά.Σύσσωμο το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα κι έτσι βρεθήκαμε την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 στον "Απόλλωνα" περιμένοντας να δούμε ό,τι είχαν ετοιμάσει τα παιδιά του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης & ΜΕριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.


Κι αυτό που είδαμε μας...
εξέπληξε ευχάριστα. Όχι μόνο όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, απέδωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ερμηνεία του ρόλου τους, αλλά και τα σκηνικά και τα κοστούμια ήταν φροντισμένα  ενώ η μουσική που πλαισίωνε την παράσταση ολοκλήρωσε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η παράσταση ήταν ισάξια και δεν υστερούσε σε τίποτε από άλλες ερασιτεχνικές παραστάσεις, γεγονός που αποδεικνύεται από την ησυχία με την οποία παιδιά  και δάσκαλοι παρακολουθούσαν το  βασιλιά Αρπατίλαο να σχεδιάζει να καταργήσει ακόμα και τα όνειρα των "ουρανοπολιτών" υπηκόων του με την καινούρια του εφεύρεση "τα εφιαλτικά μαξιλάρια", για να δουλεύουν όλοι περισσότερο χωρίς γκρίνιες και παράπονα. Όμως σ' αυτή του την απόπειρα θα 'βρισκε απέναντι του την αντίσταση των παιδιών, που με τη βοήθεια του δασκάλου τους, προσπάθησαν και πέτυχαν τελικά ν' ανατρέψουν το καταχθόνιο σχέδιο του Αρπατίλαου.

Ευχαριστούμε τα παιδιά του Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμΕΑ για την ευκαιρία που μας χάρισαν και την αφορμή που μας έδωσαν για συζητήσεις στην τάξη.
Περιμένουμε τη νέα τους προσπάθεια και την πρόσκλησή τους να χαρούμε μαζί τους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου