ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Στο blog αυτό μπορείτε να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε, να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη, να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.) να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

8/2/15

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την Παρασκευή 6/2/2015 τα 4 τμήματα της Στ΄ και Ε΄τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.




Αρχικά επισκεφτήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Γουλανδρή) όπου οι  εξαιρετικές  συνοδοί που ανέλαβαν να μας ξεναγήσουν στο Μουσείο με τις γνώσεις και τις πληροφορίες που μας μετέδωσαν έκαναν πιο ενδιαφέρουσα και ζωντανή την περιήγησή μας στις μοναδικές εκθέσεις του Μουσείου. Εκτός από τα φυτά και ζώα που "συναντήσαμε" είχαμε την ευκαιρία να μεταφερθούμε χιλιάδες χρόνια πίσω με τα εντυπωσιακά απολιθώματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο.
Αξέχαστη, εντυπωσιακή εμπειρία !!!


Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Ιδρυμα μείζονος Ελληνισμού, όπου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάθε τάξη. Οι μαθητές της Στ΄ τάξης έγιναν για λίγο περιηγητές στα χρόνια της προεπαναστατικής Ελλάδας, σκέφτηκαν ως περιηγητές, παρατήρησαν και κατέγραψαν, αφού δούλεψαν ομαδικά, στοιχεία που αφορούσαν τα μνημεία την πολιτική κατάσταση καθώς και την κοινωνική   ζωή.
Τέλος όλοι μαζί παρακολουθήσαμε στη "Θόλο" μια συγκλονιστική προβολή  όπου είχαμε την ευκαιρία μέσα από εντυπωσιακές εικόνες να γνωρίσουμε το Δαρβίνο και να ακούσουμε την άποψή του για την εξέλιξη των οργανισμών στη γη και τη φυσική επιλογή που ευθύνεται για τη διαιώνιση ή εξαφάνιση κάθε είδους ζωντανού οργανισμού.
Αφού ταξιδέψαμε από το βυθό της θάλασσας ως το κύτταρο κι απ' την εποχή των παγετών ως τις μέρες μας ... μπήκαμε στο λεωφορείο μας κι επιστρέψαμε στο Αίγιο, συνεπείς στο ραντεβού με τους γονείς.

Πολλά ήταν τα οφέλη απ' αυτή την εκδρομή(γνώσεις, αυτορρύθμιση, συμμόρφωση σε οδηγίες, αυτοπειθαρχία, κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία, κυκλοφοριακή αγωγή κ.λ.π.) και για πολύ καιρό θα τα συζητάμε στην τάξη.
 Μακάρι να μας δοθεί κι άλλη ευκαιρία τη φετινή χρονιά να εκδράμουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου