ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Το σχολείο μας είναι το 6/θέσιο 1ο Δημοτικό Αιγίου και βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 23 στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας. Λειτουργεί και ως ολοήμερο. Στο blog αυτό μπορείτε

  • να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε
  • να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη
  • να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.)
  • να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

6/4/15

Επίσκεψη στο τμήμα γεωλογίας, ανάγνωση βιβλίων και κατασκευή λαμπάδων!!!

Την Τετάρτη, 1/4/15,(και όχι, δεν ήταν ψέμα, λόγω Πρωταπριλιάς!), επισκεφθήκαμε το Πανεπιστήμιο Πατρών και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Γεωλογίας!
 Τα 2 τμήματα της Ε' Δημοτικού, παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για τα ορυκτά, από πού προέρχονται, πώς χρησιμοποιούνται καθώς και για το πόσο όμορφα είναι!
Εκτός αυτού, παρακολούθησαν ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για το νερό, τη σημασία του για την επιβίωσή μας πάνω στην αγαπημένη μας Γη, που τόσο την ταλαιπωρούμε με τις σπατάλες μας και τη μόλυνση που προκαλούμε και για το πώς πρέπει να χρησιμοποιούμε το νερό, για να μη το κατασπαταλάμε. Τα παιδιά πέρασαν πολύ όμορφα, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με τη γεωλογία, τη φυσική καθώς και για την παλαιοντολογία και για την προέλευση του κόσμου. Δέχθηκαν συγχαρητήρια από τους εξαιρετικούς παρουσιαστές των θεματικών για την άψογη συμπεριφορά, καθώς και για τις γνώσεις τους και τα συγχαίρουμε γι'αυτό!
 Επίσης, στο Ε'1, κάθε Παρασκευή, οι μαθητές και οι μαθήτριες εναλλάξ, παρουσιάζουν ένα απόσπασμα από κάποιο βιβλίο που αγαπάνε και έπειτα γίνεται συζήτηση ή παρουσίαση με θεατρικό παιχνίδι . Τέλος, τα παιδιά του Ε' 1 κατασκεύασαν καταπληκτικές λαμπάδες, με πολύ όμορφα σχέδια και χρώματα! Μπράβο, παιδιά!! Καλό Πάσχα και μη φάτε όοοολα τα αυγά!!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου