ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Το σχολείο μας είναι το 6/θέσιο 1ο Δημοτικό Αιγίου και βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 23 στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας. Λειτουργεί και ως ολοήμερο. Στο blog αυτό μπορείτε

  • να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε
  • να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη
  • να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.)
  • να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

7/10/15

2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 γιορτάστηκε και στο σχολείο μας η 2η  Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού. 

Ο άξονας της φετινής ημερίδας ορίστηκε από το Υπουργείο και μπορείτε να τον διαβάσετε στην αφίσα που έφτιαξε το σχολείο μας. 


Ολόκληρη η ημέρα ήταν αφιερωμένη στο ολυμπιακό ιδεώδες όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες.
Αρχικά το σχολείο μας επισκέφθηκε αντιπροσωπεία από παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας του  Παναιγιαλείου οι οποίοι μίλησαν στα παιδιά για τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή του ανθρώπου καθώς και για την αξία  της σωστής  συμπεριφοράς των φιλάθλων μιας ομάδας.Τέλος χάρισαν στους μαθητές του σχολείου μας 2 μπάλες  για να παίζουν στην αυλή και να χαίρονται.Στη συνέχεια οι μαθητές αφού απόλαυσαν το σάλπισμα της τρομπέτας του κ. Μάριου  με την ιαχή του Παναιγειαλείου, παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα ομιλία του καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Γιώργου Ασημάκου, σχετικά με τους Ολυμπιακούς αγώνες στην αρχαιότητα αλλά και μερικά από τα μηνύματά τους στην εποχή μας : όπως η ιδέα του "ευ αγωνίζεσθαι", η ισότητα μεταξύ λαών ανεξαρτήτως χρώματος ή θρησκείας, η ολυμπιακή εκεχειρία και η παγκόσμια ειρήνη καθώς και τη δύναμη της θέλησης που επιδεικνύουν οι αθλητές που παίρνουν μέρος στην Παραολυμπιάδα.


Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου όπου ανά τάξη οι μαθητές συμμετείχαν σε αθλητικά δρώμενα, ώστε βιωματικά να κατανοήσουν τη χαρά της άθλησης αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και ξεπερνούν με την ψυχική τους δύναμη, τα άτομα με αναπηρία που αθλούνται.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης  κυνηγήθηκαν με στόχο να κλέψουν την "ουρά " των συμμαθητών τους χωρίς να χάσουν τη δική τους (προσομοίωση κινήσεων άμυνας επίθεσης στο μπάσκετ.)

Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων δοκίμασαν να τρέξουν σκυταλοδρομία  με το ένα χέρι ελεύθερο, ή να κάνουν "κουτσό"   νιώθοντας έστω και για λίγο πόσο δύσκολο είναι να είσαι αθλητής με αναπηρία αλλά και πόσο περισσότερη υπομονή κι επιμονή απαιτείται για να πετύχεις τους στόχους σου.
  Τους μαθητές περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη στο τέλος κάθε δραστηριότητας,  που είχε οργανώσει ο Γυμναστής του σχολείου μας, καθώς παρέλαβαν από τούς δασκάλους τους τα "μετάλλιά" τους. Η έκπληξη τους ήταν μεγαλύτερη όταν διαπίστωνα ότι  το μετάλλιο ήταν ένα νοστιμότατο δίχρωμο μπισκότο, ιδανική τροφή για ν' αναπληρώσουν την ενέργεια που ξόδεψαν λίγο πριν.  Αξίζει ν' αναφέρουμε ότι τα πρωτότυπα μετάλλια ήταν προσφορά των αρτοποιείων Μπομποτσιάρη που για μια ακόμη φορά συμμετέχουν ενεργά και εμπλουτίζουν  εκδηλώσεις του σχολείου μας.Στη συνέχεια  τα παιδιά παρακολούθησαν σύντομα video σχετικά με τους Παραολυμπιακούς αγώνες αλλά και την αφή της ολυμπιακής φλόγας και τη λαμπαδηδρομία που ακολουθεί μέχρι  το φως από τον ήλιο της Ολυμπίας να τερματίσει στο στάδιο των αγώνων. Σ' αυτό το σημείο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν, ν' αγγίξουν και να μεταφέρουν από χέρι σε χέρι την αυθεντική δάδα των Ολυμπιακών αγώνων  του 1980 που  πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα.
Τέλος μια μεγάλη αφίσα με τους ολυμπιακούς κύκλους  δημιουργήθηκε από τους μαθητές των Α΄, Β΄και Στ΄τάξεων που στολίζει πλέον το εσωτερικό του σχολείου μας,Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην πραγματοποίηση μιας τέτοιας εκδήλωσης κι  ευχόμαστε οι μαθητές μας να ζήσουν κι άλλες τέτοιες ξεχωριστές ημέρες τη φετινή χρονιά, ώστε όχι μόνο να χαίρονται την ποικιλία στη σχολική τους καθημερινότητα  αλλά να τροποποιούν προς το καλύτερο τη ζωή τους και τώρα και στο μέλλον.


ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ & VIDEO
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου