ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Το σχολείο μας είναι το 6/θέσιο 1ο Δημοτικό Αιγίου και βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 23 στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας. Λειτουργεί και ως ολοήμερο. Στο blog αυτό μπορείτε

  • να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε
  • να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη
  • να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.)
  • να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

16/10/15

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΤΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Άρτου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου,μέρα που το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Δεν είναι τυχαίο πως η Παγκόσμια Ημέρα ψωμιού συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα Διατροφής,  αφού το ψωμί αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της διατροφής μας. 
Στην προσπάθειά μας να προβάλουμε τη διατροφική αξία του ψωμιού και τις  διάφορες γευστικές παραλλαγές τουμας βοήθησαν  για μια ακόμη φορά τα αρτοποιεία "ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗΣ". Πιο συγκεκριμένα:

Νωρίς το πρωί έφεραν στο σχολείο μας έτοιμα ζυμαράκια, όπου οι μαθητές της Α΄, Β΄,Ε, Στ΄1 & Στ΄2 τάξεων είχαν την ευκαιρία να πλάσουν και να γεμίσουν με υλικά της αρεσκείας τους που είχαν φέρει οι ίδιοι από το σπίτι τους (π.χ. σταφίδες , σοκολάτα, ντομάτα, πιπεριές, ελιές, σουσάμι κ.λ.π.).Λίγο αργότερα τα ψωμάκια μας μεταφέρθηκαν και ψήθηκαν στο φούρνο του κ. Μπομποτσιάρη και το μεσημέρι  απολαμβάναμε τα νόστιμα, καλοψημένα σταφιδόψωμα, ελιόψωμα κ.λ.π.

Τέλος  τα παιδιά αποχώρησαν απ' το σχολείο κρατώντας τη δική τους προσφορά στο μεσημεριανό οικογενειακό τραπέζι. κυρίως όμως κράτησαν τη χαρούμενη ανάμνηση κι εμπειρία που τους πρόσφερε το σχολείο τους και η ευγενική προσφορά του αρτοποιείου της πόλης μας. 
Ευχαριστίες πολλές σε όσους σκέφτηκαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν τη συγκεκριμένη δράση χαρίζοντας χαμόγελα κι ευχάριστες αναμνήσεις από τη δημιουργική αυτή μέρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Περισσότερες φωτό και video προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου