ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Στο blog αυτό μπορείτε να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε, να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη, να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.) να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

20/1/16

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΓΡΙΠΗ.


Σύμφωνα με έγγραφο της  Δ/νσης  Δημόσιας Υγείας της Π.Δ.Ε.  στα πλαίσια της πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας ,   σας ενημερώνουμε σχετικά με την εποχική γρίπη :

1)Η γρίπη είναι λοίμωξη που οφείλεται στον ιό της γρίπης , ο οποίος μπορεί να προσβάλλει   οποιοδήποτε άτομο. Είναι μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού , η οποία μπορεί να   προκαλέσει από  ήπια ως σοβαρή νόσο.
2)Τα συμπτώματα της γρίπης είναι πυρετός , καταρροή(συνάχι),ρίγος (κρυάδες –φρίκια ),   
   πονόλαιμος, βήχας ,μυαλγίες, πονοκέφαλος &  αίσθημα κόπωσης ( σπανιότερα έμετος ή/και  διάρροια). Η διάρκεια της νόσησης είναι περίπου μια εβδομάδα. 
3)Η γρίπη μεταδίδεται εύκολα κυρίως με το βήχα και το φτέρνισμα, μέσω σταγονιδίων . 
Το επιδημικό κύμα της γρίπης στην Ελλάδα συμβαίνει τη χρονική περίοδο  μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, με κορύφωση της δραστηριότητας τους μήνες  Φεβρουάριο και Μάρτιο. 
4)Ο έγκαιρος εμβολιασμός   είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος προφύλαξης έναντι της γρίπης. 
5)Μέτρα υγιεινής (ατομικά και ομαδικά) .Είναι  απαραίτητα για την προστασία από τη γρίπη, τον περιορισμό μετάδοσής της και διακοπή εξάπλωσής της.
Γενικά μέτρα προστασίας από τη γρίπη : 
α)Συστηματική τήρηση κανόνων υγιεινής, όπως :   
  
β) Αποφυγή επαφής με άτομα που  έχουν συμπτώματα γρίπης.

γ) Αποφυγή συνωστισμού  και συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους

δ) Ιδιαίτερη προσοχή θα  πρέπει να δοθεί  στο συχνό αερισμό και σχολαστικό καθαρισμό των     χώρων.


Τονίζουμε και πάλι τη σημασία της αποχής από το σχολείο των παιδιών που εμφανίζουν  κάποιο από τα  συμπτώματα της νόσου, για αποφυγή μετάδοσης της νόσου.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου