ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Το σχολείο μας είναι το 6/θέσιο 1ο Δημοτικό Αιγίου και βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 23 στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας. Λειτουργεί και ως ολοήμερο. Στο blog αυτό μπορείτε

  • να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε
  • να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη
  • να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.)
  • να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

2/2/16

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Μια ξεχωριστή ευκαιρία είχαν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης του σχολείου μας.


Μετά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό προκειμένου να τιμήσουν τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών (Προστατών της εκπαίδευσης), επισκέφτηκαν με τη συνοδεία των δασκάλων τους τη γειτονιά, όπου βρίσκεται το σχολείο τους.
Περπάτησαν στους δρόμους περιμετρικά του 1ου Δημοτικού σχολείου και παρατήρησαν τα μαγαζιά που λειτουργούν στην περιοχή αλλά και πόσα παραμένουν κλειστά, κάποια νεοκλασικά σπίτια με τις περίτεχνες διακοσμήσεις τους, επικεντρώθηκαν σε ήχους και μυρωδιές της γειτονιάς, είδαν σημεία που ως τότε δε γνώριζαν την ύπαρξη τους , όπως η πλατεία κοντά στη λαϊκή Αγορά και στο τέλος αγόρασαν λουλούδια που θα φυτέψουν στην τάξη τους για να θυμόνται τη σημερινή βόλτα στη γειτονιά τους. Η περιήγηση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος και πέρα από τους γνωστικούς στόχους πρόσφερε στα παιδιά την ευκαιρία να κυκλοφορήσουν υπεύθυνα σε δρόμους πολυσύχναστους, να δουν μαγαζιά με "πρωτότυπα" προϊόντα (μουσικά όργανα, pet shop, κηπευτικά, ζωοτροφές, κ.λ.π.),  να βρουν στο δρόμο τους αγγελίες για χαμένα ζώα σε ρεαλιστικές συνθήκες κι όχι μόνο στο βιβλίο τους αλλά και να χαρούν την ξένοιαστη συναναστροφή με τους συμμαθητές και τις δασκάλες τους.


Η βόλτα  έκλεισε με μια ευχάριστη έκπληξη: Η μητέρα ενός από τα παιδιά, καθώς είδε τους μαθητές στη γειτονιά   τούς  κέρασε ένα ολόφρεσκο και νόστιμο κέικ, που μόλις είχε φτιάξει. Μετά από τον ποδαρόδρομο και την κούραση φαντάζεστε με πόση χαρά απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι την αυθόρμητη φιλοξενία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου