ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Στο blog αυτό μπορείτε να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε, να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη, να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.) να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

2/2/16

Χ...ΩΜΑΤΑ ΚΙ ΑΡΩΜΑΤΑ!!!

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές της Α΄τάξης ζήσαμε μια πολύ όμορφη εμπειρία.

Ο κύριος Νικόλας Γαλανούδης σε συνεννόηση με τη δασκάλα μας μάς έφερε κάποια μυρωδικά και με τη βοήθειά του τα φυτέψαμε σε αυτοσχέδιες γλάστρες.

Γνωρίσαμε τα ονόματά τους ( λεβάντα, δυόσμος, δεντρολίβανο, μελισσόχορτο, ρίγανη, θυμάρι, αρμπαρόριζα και μάραθος), μυρίσαμε το ξεχωριστό άρωμά τους, ενημερωθήκαμε για τη χρήση τους,   υιοθετήσαμε κάθε παιδί από ένα φυτό και νιώσαμε τη χαρά και την πρωτόγνωρη  για τους περισσότερους από μας εμπειρία του φυτέματος.

Τα γλαστράκια μας θα μείνουν για αρκετό καιρό σε σκιερό μέρος μέσα στην τάξη μας κι αν ευοδωθεί η προσπάθειά μας θα μεταφυτευτούν στο μικρό κήπο στο πίσω μέρος του σχολείου μας.

Θα συνεχίσουμε να τα φροντίζουμε και στο μέλλον κι ελπίζουμε να είναι ένα ακόμα βήμα για τη φροντίδα του περιβάλλοντος χώρου του σχολειού μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου