ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Στο blog αυτό μπορείτε να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε, να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη, να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.) να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

3/4/16

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ



Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Στοματικής Υγιεινής οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την οδοντίατρο κ. Τσακίρη Μαίρη για την αξία της στοματικής  υγιεινής  για τη γενικότερη σωματική και πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου.




Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελούσε επίσης  μέρος του προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιούν οι Α΄και Β΄τάξεις του σχολείου μας.

Στην παρουσίασή της η κ. Τσακίρη, μέλος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημ. Σχ. Αιγίου,  επεσήμανε στους μαθητές  συνήθειες καλής στοματικής υγείας, όπως  το βούρτσισμα καθώς και  συμπληρωματικών μέτρων στοματικής υγιεινής, όπως είναι: χρήση οδοντικού νήματος, όπως επίσης οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, που θα  βοηθήσουν να εξασφαλίσουμε  υγιές στόμα και υγιές σώμα.







Επιπλέον έγινε αναφορά στην σημασία της υγιεινής διατροφής και στον περιορισμό της ζάχαρης ( ακόμα και της "κρυμμένης" ) για την προστασία της στοματικής υγείας.


Τέλος ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις που έκαναν οι μαθητές.

Ευχαριστούμε την κ. Τσακίρη για την ευκαιρία που μας πρόσφερε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου