ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ

Στο blog αυτό μπορείτε να δείτε συγκεκριμένες δράσεις που συμμετέχουμε, εκδηλώσεις που οργανώνουμε, να αξιοποιείτε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια , ψηφιακά μαθήματα και τους χρήσιμους συνδέσμους που παρουσιάζονται ανά τάξη, να ενημερωθείτε για σύγχρονα θέματα (σχολική βία, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λ.π.) να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας

18/11/15

Γνωριμία με την τέχνη του υφαντού.

Μια ξεχωριστή έκθεση είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν΄μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για την έκθεση χειροποίητων υφαντών τοίχου της κας Αναστασία Γλαράκη με τίτλο “Βιωμένες Κλωστές”, που φιλοξενήθηκε  στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” σε διοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.).




Στο πλαίσιο της έκθεσης οι μαθητές των Α΄,Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε  & Στ΄1 τάξεων συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Το ένδυμα στην Αρχαία Ελλάδα»με υλικό από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η εμπειρία ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη για τα παιδιά καθώς είχαν την ευκαιρία αφού γνωρίσουν από την ίδια τη δημιουργό και τον τρόπο λειτουργίας του αργαλειού, να συζητήσουν μαζί της και να διευκρινίσουν απορίες σχετικά με τον τρόπο και το σκοπό δημιουργίας ενός καλλιτέχνη.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να "υφάνουν" και σε μινιατούρα αργαλειού καθώς και να ντυθούν με ρούχα που συνήθιζαν να φορούν στην αρχαιότητα νιώθοντας ιδιαίτερη χαρά.

Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη ήταν θετική  όχι μόνο γιατί  έφερε κοντά τους  μαθητές σε στοιχεία και εμπειρίες άγνωστες ως τώρα γι' αυτούς αλλά και γιατί τους μύησε στον κόσμο της ελληνικής παράδοσης και τέχνης.

ΦΩΤΟ & VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου